fredag den 8. marts 2013

Fredag d. 8.3.13


En hækleprøve
 I dag har vi arbejdet videre med vidensdeling i gruppen. Det fungerer rigtig godt. Det én kan bliver hurtigt lært videre til alle andre i gruppen. Det er godt at se, hvordan det vil fungere i praksis med brugerne/børnene ude i institutionerne. Vi har en masse bøger, hvor teknikkerne er beskrevet, men vi er tilbøjelige til at påstå, at det for os har været nemmere at lære af hinanden. Vi har fundet et sødt citat, der beskriver det at strikke ret, som med fordel kan bruges til at lære børn strikketeknikken: "Soldaten springer ind af vinduet, griber prinsessen, springer ud af vinduet, og afsted med prinsessen" ( Pindevenner af Lene Holme Samsøe)








Broderi er en langsommelig arbejdsteknik som til tider godt kan være grund til frustration. Vi har diskuteret om det er en børneaktivitet, da det kræver stor tålmodighed - men resultatet bliver flot.
Stine har broderet i risting, en teknik hun beskriver  her.

















En anden broderiteknik er korssting, som man nedenunder kan se et eksempel på. 




Man kan med fordel optegne sit mønster inden man går i gang med broderiet - det gælder for såvel risting som korssting. Dette kan dog være med til at indskrænke det kreative udtryk, men kan samtidig fungere som støtte, hvis man er uprøvet i teknikken.Vi har snakket om at korssting kan være en let måde at starte på, for fx yngre børn, da det ikke kræver lige så stor fingersnilde som risting.






Jakobs strikkeresultat




Sara D. fingerstrikker
Sara O. har er begyndt at hækle og har lavet en blomst


Dagens værk fra Ásla



Vi har lavet en foreløbig plan for næste uge. Vi begynde at arbejde med knagerækkestrik og broderi på trusser, og derudover vil vi arbejde videre med vores allerede tillærte teknikker for at få mere øvelse og rutine i disse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar